Werking Ovulatietest

Werking Ovulatietest


 In onderstaand schema is te zien wat er gebeurt in je lichaam tijdens de menstruatie cyclus. Gemiddeld duurt zo’n cyclus ongeveer 4 weken, maar zeker als je net bent gestopt met de pil kan deze lengte per cyclus verschillen. Deze variatie in je menstruele cyclus kan soms wel uiteenlopen van 22 tot 40 dagen.

Ovulatie Cyclus

Ovulatie Cyclus

Dat is dan ook de kracht van een ovulatietest. Door tijdig te beginnen met testen heb je grotere kans om je LH Piek te vinden. De Testjezelf.nu® Ovulatietest bevat daarom 7 testen per verpakking. Je kans om je vruchtbare dagen te vinden is daarmee groter.

Na de LH piek duurt het nog ongeveer 36 uur voordat het eitje wordt vrijgegeven. Dit eitje gaat vervolgens op weg naar je baarmoeder om zich daar te nestelen. Meet je met de ovulatietest dus deze LH Piek, dan kun je door binnen 36 uur seks te hebben de kans vergroten op een zwangerschap. Bij een regelmatige(re) cyclus kun je ook al voordat de eisprong er is seks hebben. Sperma kan soms wel enkele dagen overleven in je lichaam. Aangeraden wordt echter om binnen 24 tot 36 uur na een positieve ovulatietest gemeenschap te hebben. De kans dat je eitje dan wordt bevrucht is het grootst.

De Testjezelf.nu® Ovulatietest is een cassette uitvoering. Je vangt wat urine op en test (het liefst op een vast tijdstip ergens in de middag) vervolgens enkele dagen achter elkaar. Zodra de rode testlijn even dik is of dezelfde kleur heeft als de controlelijn, spreek je van een positief resultaat.

Voor een uitgebreide uitleg kun je online de bijsluiter raadplegen:
Bijsluiter Ovulatietest

Voor nog meer tips over het zwanger worden, ovulatietesten of hoe je de mannelijke vruchtbaarheid* kunt testen kun je ook terecht op onze online webwinkel:
Ovulatie


* Je staat er misschien niet bij stil, maar in 40% van de gevallen waarin het zwanger worden niet direct lukt, ligt de oorzaak niet bij de vrouw maar bij de man. Verminderde vruchtbaarheid bij de man komt vaker voor dan je denkt. Wil je zeker weten of jullie allebei vruchtbaar zijn dan kun je ook een combinatiepakket vruchtbaarheid Man & Vrouw uitproberen.

Combinatiepakket man & vrouw - vruchtbaarheid testen

Combinatiepakket man & vrouw – vruchtbaarheid testen